Contact

Cattery fan 'e Hegedyk is een kleinschalige hobbycattery, uitsluitend voor Heilige Birmanen, op het Friese platteland. De catterynaam verwijst naar de weg waaraan de cattery is gevestigd, in Langezwaag, een dorp nabij Heerenveen.

Voor alle menselijke zaken, zoals meer informatie over een kitten, kunt u onze verzorgster benaderen: mw. A. Siebenga, via:

info@catteryfanehegedyk.nl

De ouders van een kitten zijn op FIV (kattenaids) en FeLV (kattenleukemie) negatief getest via snaptest. Zij zijn via echo negatief getest op de (erfelijke) aandoeningen HCM (waarbij de spieren in de linkerkamer van het hart in dikte toenemen, wat zeer ernstige hart- en longproblemen tot gevolg heeft) en PKD (waarbij zich cystes vormen in de nieren, wat nierfalen tot gevolg heeft). Op PKD is ook via dna negatief getest. Dit is van belang om een zo gezond mogelijk kitten te fokken, waar de nieuwe eigenaar lang plezier van heeft.

Een nestje kittens is mooi en als alles goed gaat puur genieten, maar ook zorg-intensief.

Een kitten mag de cattery verlaten als het minimaal 13 weken is en de basisentingen heeft gekregen. Het krijgt uiteraard een stamboom mee. Ook is het kitten op tijd ontwormd, vlovrij, zindelijk, zelfstandig in eten en drinken, gechipt en van een vaccinatieboek voorzien.

Het moet natuurlijk een goed plekje krijgen, waar het alleen beschermd naar buiten kan. Het kitten is het niet gewend om 'los' buiten te lopen en kent het gevaar van het verkeer niet. De katten en kittens komen alleen buiten in een afgeschermd terras met tuin.

Ook is het kitten gewend om in huis te leven, vrij en ongedwongen, binnen natuurlijk de regels van het huis. De katten komen niet op de slaapkamers. Honden en kleine kinderen zijn ze niet gewend.

Het wordt zeer op prijs gesteld als een geïnteresseerde komt kennismaken, zowel met het kitten als met ons. Ook kunt u het kitten komen bezoeken zolang het nog niet oud genoeg is om de cattery te verlaten.

Een kitten wordt door ons bij u thuis gebracht, om het zoveel mogelijk te begeleiden in de overgang naar het nieuwe thuis en om de nieuwe thuissituatie te zien.

En uiteraard: graag blijven wij ook na de verhuizing op de hoogte van het wel en wee van het kitten! Wie weet zien wij elkaar weer op een kattenshow.....