Dekkaters

Op 29 mei 2022 is de cattery verrijkt met de komst van inmiddels

Wereldkampioen (Onafhankelijken) en Supreme Champion (Fifé)

 Marc O'Polo de Sedais *E.

Van deze red point kater hebben we ook al heerlijke kittens gekregen. Met dank aan cattery Van Katsuya!

GEC en GIC Marc O'Polo de Sedais, show Sliedrecht 10-12-2023.

Marc O'Polo de Sedais *E, 04-02-2023

±±±±±±±±±±±±±±±±±

Op 6 juni 2021 is Diamond Lapis Lazulli Leoma in de cattery komen wonen. Wij zijn erg blij met deze seal point als dekkater. Met dank aan cattery Leoma!

Diamond Lapis Lazulli Leoma, 07-06-2021

Dekbezoek

Heilige Birmaan poezen die op dekbezoek komen moeten in het bezit zijn van een stamboom, vlo- en schimmelvrij zijn en negatief getest op FIV/FeLV. Die uitslag mag maximaal een jaar oud zijn en moet zijn afgenomen na een bezoek aan een andere dekkater. En denkt u er ook aan dat de inentingen van de fokpoes op orde zijn, die mogen maximaal een jaar oud zijn. Beter is het om de fokpoes recent geënt te hebben voordat zij drachtig wordt, dan krijgen de kittens de beste bescherming via de moeder mee. Na een enting kunt u het beste drie weken wachten voordat de poes op dekbezoek komt. Zorg ook dat u de bloedgroep van uw fokpoes weet. Dekkater Marc heeft bloedgroep Aa en dekkater Lapis ook heeft bloedgroep Aa.

Als de poes ook negatief getest is via dna op PKD is dat een pré! (maar geen absolute voorwaarde). En als zij ook negatief getest is op HCM en PKD via echo is het gewenste plaatje helemaal compleet (maar geen absolute voorwaarde). Want de dekkaters zijn namelijk ook negatief op HCM, PKD CIN en FIV/FeLV getest.

In het dekcontract worden vooraf afspraken gemaakt omtrent de nakomelingen en eventuele herdekking. Het is verstandig om voordat de fokpoes krols wordt al contact op te nemen. Dan is het allemaal geregeld voordat u de fokpoes komt brengen.

Hebt u interesse?

Mail met onze verzorgster via info@catteryfanehegedyk.nl

En wie weet zien wij elkaar!