Kittens GIC Fardau fan 'e Hegedyk

           2022


           Mateo fan 'e Hegedyk, zoon van Fardau en Marc. Is uitgegroeid tot een mooie en vooral heerlijke knuffel!

           Mateo fan 'e Hegedyk, lekker languit.

           2021

           Op 18 november 2021 heeft Fardau de cattery verlaten. Zij leeft nu een prinsesheerlijk leventje in Vries. Geen kittens meer voor deze dame.

           Fardau fan 'e Hegedyk, 14-11-2021.

           Op 7 juni 2021 heeft GIC Fardau fan 'e Hegedyk het leven geschonken aan vier flinke kittens, uit de combinatie met Marc O'Polo de Sedais. Het zijn katers Mateo, seal tabby point, Melle, chocolate point en Mendel, blue point en poesje Meghan, chocolate tortie tabby point. Met mooie geboortegewichten is het nestje voorspoedig van start gegaan. Fardau zorgt en voedt hen met al haar moederliefde. Melle en Mendel hebben al samen de cattery verlaten. Mateo heeft zijn intrek bij Noorse Boskat Cela genomen. Meghan is in de cattery wonen. Helaas hebben wij in 2022 afscheid moeten nemen van Meghan, ze is maar net 1 jaar oud geworden. Ze was het mooiste kitten dat ik ooit gefokt heb. Het lot van een fokker gaat niet over rozen.

           M-nest en Fardau, 29-06-2021.

           Fardau's vierling, 10-06-2021. Groene, blauwe en roze band zijn de katertjes.

           2020

           Op 16 april 2020 heeft GIC Fardau fan 'e Hegedyk het leven geschonken aan vier flinke kittens, uit de combinatie met Prekestolen's Vinny. Het zijn poesjes Willow en Welmoed en katertjes Waldemar en William. Met mooie geboortegewichten is het W-nestje voorspoedig van start gegaan. Ervaren moederpoes Fardau pakte de zorg en verzorging vanaf het begin goed op. Alle kittens hebben de cattery inmiddels alweer verlaten.

           Het W-nestje, 17-04-2020, tevreden met en bij elkaar in het kraambed op de warmtemat.

           ====================================================


           Jonathan fan ‘e Hegedyk, augustus 2019, helemaal thuis in zijn nieuwe thuis! Foto: H. Peterson.

           De drie kittens groeien fijn op en stoeien en klimmen dat het een lieve lust is. Kater Jayden is als laatste uit de cattery vertrokken. Fardau is nu klaar met verzorgen. Hopelijk krijgt zij in 2020 weer net zo’n leuk nestje kittens.

           Jayden fan ‘e Hegedyk, blue tabby point kater, 21-06-2019

           Jonathan fan ‘e Hegedyk, seal point kater, 17-05-2019.

           Fardau heeft de drukste tijd van voeden en verzorgen alweer achter de rug. De kittens van het J-nest zijn vier weken oud en beginnen met vastere voeding en wandelen al door de kittenren. Het warme kraamhuisje wordt alleen nog opgezocht om een heerlijk dutje te doen. Ook met het gebruik van een kattebak wordt een voorzichtig begin gemaakt, al kunnen de kittens nog niet zelf zich ontlasten. Maar de ontwikkeling gaat zo snel! Voor je het weet hebben ze ook dat onder de knie. Fardau waakt over haar kroost en verzorgt ze nog prima.

           GIC Fardau fan ‘e Hegedyk met haar J-nest, 19-04-2019, vier weken oud.

           GIC Fardau fan ‘e Hegedyk met haar drieling van Sint Agatha’s Adorable Casanova George, 09-04-2019.

           Op 25 maart 2019 is Fardau bevallen van haar tweede nestje, drie kittens van Sint Agatha’s Adorable Casanova George. Het zijn seal point kater Jonathan, seal tabby point kater Jaël en blue tabby point kater Jayden. Fardau heeft het prima gedaan tijdens en na de bevalling. Zonder enige twijfel heeft ze het moederschap geaccepteerd en opgepakt. Ze is zo enorm wijs met haar kittens! De kittens hadden prima geboorte gewichten (102, 94 en 99 gram) en waren de volgende ochtend al in gewicht toegenomen. De melkbar is dus open! Fardau is heel fit, eet lekker haar extra verwen porties natvoer en komt ook al af en toe even zelf uit de kraamkamer. De kittens zijn dik tevreden. En wij ook! Zo fijn als een nestje vanzelf zo goed gaat. Dat is echt een zegen. Jonathan betekent geschenk van God, Jaël betekent steenbok/klipgeit en Jayden betekent dankbaar.

           GIC Fardau fan ‘e Hegedyk met haar drieling, Jonatan (blauwe band), Jaël (oranje band) en Jayden (zonder bandje), 26-03-2019.

           2018

           Op 15 mei 2018 is Fardau bevallen van een nestje van vier kittens van IC Jesaa's Gin-Tonic. Het zijn kater Ischa (lilac tabby point) en poezen Isha (blue tortie tabby point), Irith (lilac tortie point) en Ilay (blue tortie point). Het is een I-nest geworden vanwege het 70-jarig bestaan van de staat Israël op 14 mei 2018. Fardau was erg onder de indruk van de bevalling en onwetend wat te doen met haar kittens. Ook voelde zij zich niet fit. Met behulp van de dierenarts is Fardau weer in conditie gekomen. Ondanks dat zij een moeilijke start had als jonge moeder heeft zij steeds haar kittens verzorgd en bewaakt. Isha en Ilay zijn op 8 augustus 2018 samen verhuisd naar hun tweede thuis. Ischa en Irith zijn op 13 augustus vertrokken naar net zulke mooie plekjes.

           Ilay en Isha al helemaal thuis in hun nieuwe thuis, 08-08-2018.

           Het I-nest met moederpoes GIC Fardau fan ‘e Hegedyk, 08-07-2018.

           Ischa, Isha en Ilay fan ‘e Hegedyk, uitgeteld na kittenbezoek en spelen met de verenstok, 18-07-2018.

           Ilay fan ‘e Hegedyk, 9 weken jong, 17-07-2018.

           GIC Fardau fan 'e Hegedyk, happy en relaxed met haar drie dochters en zoon van Jesaa's Gin-Tonic, 30-05-2018.

           Fardau en haar kittens, 19-05-2018.