Mijn familie

Omdat ik, seal tabby point, helemaal alleen was in huize Hegedyk, heb ik red tabby point Ch. Rebel Rouser's Quinto Red met een bezoekje vereerd. Met als gevolg de geboorte op 10 oktober 2009 van het A-nest: twee dochters, die ik hierbij aan u voorstel.

De eerstgeborene:

Amara is de liefde zelve. Een alleraardigste dame, helaas was zij wel (en misschien ook daarom) het pispaaltje van de groep 'Heilige' Birmanen in de cattery. Op show was zij vrij rustig en ze behaalde de benodigde CAP en CAPIB punten, waarvan 1 in het buitenland en mag zich Internationaal Premior weten (= internationaal kampioen castraten). Amara is klaar met showen en geniet van haar welverdiende rust. Zij is kleiner dan haar zuster Azariah, maar zeker niet minder mooi. Een keurmeester roemde haar diepblauwe ogen en een andere haar uitdrukkingsvolle gezicht. In de cattery noemden we haar Maartje.

Internationaal Premior lint Amara fan 'e Hegedyk

In 2011 heeft Amara gelogeerd bij Hot Points Irresistable, seal point. Met als gevolg de geboorte van drie kittens op 6 juni 2011, waarvan er helaas en heel verdrietig twee zijn overleden. Van dit M-nest woont kleinzoon en ex-kater Wereldpremior Marten fan 'e Hegedyk nog bij ons in de cattery. Marten is een prachtige jongen, vol energie en ondeugendheid. Hij geeft likjes en bijtjes om zijn genegenheid te tonen. Hij heeft een sneeuwwitte vacht en prachtige blauwe ogen waar je iedere keer weer van smelt.

chocolate point

Wereld Premior lint Marten fan 'e Hegedyk

En mijn dochter:


lilac tortie point Kampioen en Premior Azariah fan 'e Hegedyk.
Azariah woont nu in Amsterdam bij Judith. Ze heeft het daar prima naar haar zin, vooral met de beide kinderen, waar ze veel mee speelt.

Azariah is een beetje een nuffige dame, snel van slag en op show zeker niet op haar best. Toch heeft Azariah op de Neocat show van 29 januari 2012 haar 3e CAC gekregen en mocht zich kampioen weten. Na haar sterilisatie heeft zij ook 3 CAP behaald en mag dus ook de titel Premior dragen. Ze vindt zichzelf altijd al de mooiste en belangrijkste, al heette zij in de cattery gewoon Saartje.


Kampioenslint Ch. Azariah fan 'e Hegedyk 2012

Azariah is in 2012 op bezoek geweest bij EC Baggio dos Gatos Encantados,chocolate tabby point. Met als gevolg de geboorte op 11 mei 2012 van een kleinzoon en drie kleindochters.
De kittens van dit P-nest hebben allemaal een geweldig thuis gevonden buiten de cattery. Kleindochter Praal fan 'e Hegedyk heeft als enige uit dit P-nest kittens gekregen:

dochter Luna fan 'e Hegedyk (2014),

zoon Valentino Rossi fan 'e Hegedyk (2015),

zoon Felix fan 'e Hegedyk en dochter Fardau fan 'e Hegedyk (2016).

Azariah is in 2011 op bezoek geweest bij Ch. Blue Diamond King of Hevimarlo, blue point. Met als gevolg de geboorte op 19 april 2011 van een kleinzoon en drie kleindochters: Sybren, Silke, Sybrich en Sibranda. Kleindochter Silke fan 'e Hegedyk heeft in 2014 een kitten gekregen: Falco fan 'e Hegedyk, nu dekkater van de cattery. Van dit S-nest woont kleinzoon en ex-kater Sybren fan 'e Hegedyk in de cattery. Sybren is een echte pantoffel, die heel graag bij je voeten ligt. Lekker warm! Hij is flink uit de kluiten gewassen en weegt 5 kilo. Helaas hebben we Sybren op 6-2-2017 moeten laten inslapen. We missen onze grote knuffelleeuw.

Gouden huisleeuw Sybren fan 'e Hegedyk, cream point

Kleinzoon Wereldkampioen Floris fan 'e Hegedyk, red point, geboren 23 april 2013, is een zoon van Ch. Azariah fan 'e Hegedyk, lilac tortie point en IC Hurghada's Kain, chocolate point. Floris woont nu in Duitsland bij Sonja in cattery The Cosy One. Floris heeft daar zijn taak als dekkater opgepakt, zodat een poeskitten van hem (Joyce Christel the Cosy One) weer hier in de cattery is komen wonen!

WC Floris fan 'e Hegedyk, red point, uitreiking BIV tijdens zijn allereerste show, de internationale kattententoonstelling van NeoCat, 29-09-2013, te Nijmegen. Foto: A.W. Reilingh.

Achterkleinzoon Falco fan 'e Hegedyk, lilac point, geboren 26 april 2014, uit de combinatie van Silke fan 'e Hegedyk en Kanteel's Joris.

Falco fan 'e Hegedyk, 20-08-2014, bijna vier maanden en al een hele knaap!

Achterkleindochter Wereldkampioen Joyce Christel the Cosy One, chocolate tortie point, is toen zij 18 weken was in de cattery komen wonen (begin mei 2015).

Dan zijn er nog meer achterkleinkinderen geboren, waarvan er enkele in de cattery worden aangehouden. De catterylijn wordt voortgezet! De meeste kittens gaan naar liefhebbers en vinden daar hun gouden mandjes.