Over mij


Hurghada’s Roesja, still going strong! 12-07-2019, bijna 14 jaar, geniet nog volop van haar leven.

Hurghada's Roesja, 30-12-2015. 10 jaar jong!

Mijn naam is Hurghada's Roesja.
Ik ben een seal tabby point Heilige Birmaan en heb een Saint pro Cat stamboom. Op deze site stel ik mezelf en mijn familie voor. Ik heb namelijk twee dochters, negen kleinkinderen en achter- en achterachter-kleinkinderen. Twee kleinzonen en een achterkleinzoon en -dochter wonen bij ons in de cattery. Mijn vader is Ultra Pride van Niekirs Home en mijn moeder is Flame's Kyra Of The Forefoots. Zie hier mijn stamboom: Hurghada's Roesja.

Ik ben geboren op 13 september 2005 in cattery Hurghada's. In cattery From Boekkies Place ben ik verder opgegroeid en heb ik mijn eerste twee nestjes gekregen. Ik ben nu 13 jaar 'oud' en ben nog nooit op een show geweest. Ik heb namelijk niet de voor Heilige Birmanen vereiste witte voetjes en sporen, zodat ik op show nooit 'goedgekeurd' zal worden. Dat heeft er echter niet aan in de weg gestaan dat ik in mijn derde nestje twee heel mooie dochters heb gekregen, die kampioen en internationaal premior zijn geworden. En een kleinzoon die zelfs Wereld Premior is.

Sinds 2009 woonde ik in cattery fan 'e Hegedyk, op het Friese platteland. Daar heb ik mijn derde nestje gekregen. Zes volwassen Heilige Birmanen wonen er, waarvan twee kleinzonen, een achterkleinzoon en een achterkleindochter. Ze hebben een afgeschermde tuin tot hun beschikking. Hoewel ik zelf niet meer in de cattery woon, vervul ik nog met verve de rol van stammoeder van cattery fan 'e Hegedyk!

Mijn dochter Azariah heeft in 2011 een nestje van vier kittens grootgebracht, waarvan Sybren, ex-kater, bij ons in de cattery is blijven wonen als grote warme zachtaardige knuffel van de zoon des huizes. Zijn zus, kleindochter Silke, heeft als enige van dit nestje in 2014 een kitten gekregen dat een stamboom meekrijgt: achterkleinzoon Falco fan 'e Hegedyk. Kleindochter Sibranda heeft in 2014 haar derde nestje gekregen van Stefano: een vijfling. Helaas hebben geen van haar kinderen, mijn achterkleinkinderen, een stamboom meegekregen.

Mijn dochter Amara haar kitten van 2011 Marten, ex-kater, woont hier ook. Marten is een prachtige jongeman geworden met veel bewegelijkheid. Hij zit graag buiten op ons terras. Op show deed hij het goed: hij draagt de titel Wereld Premior.

In 2012 volgde er een derde nestje kittens, het tweede nestje van Azariah: drie dochters en een zoon van Baggio. Deze kleinkinderen hebben allemaal de cattery weer verlaten. Kleindochter Praal fan 'e Hegedyk heeft als enige van dit nestje kittens gekregen. In 2014 kitten Luna fan 'e Hegedyk, mijn achterkleindochter. In 2015 kitten Rossi fan 'e Hegedyk, mijn achterkleinzoon. En in 2016 Felix en Fardau fan 'e Hegedyk, achterkleinzoon en -dochter.

Ook mijn dochters Internationaal Premior Amara en Champion Azariah fan 'e Hegedyk hebben in 2014 de cattery verlaten en ieder een geweldig fijn plekje gekregen.

Op 23 april 2013 heeft Azariah met Floris de cattery verrijkt. Floris heeft in 2014 ook de cattery verlaten. Hij is naar Duitsland verhuisd om dekkater te zijn bij cattery the cosy one. In 2015 mochten wij een poeskitten van hem in de cattery begroeten: Joyce Christel the Cosy One, mijn achterkleindochter. Floris is in Duitsland ook op shows geweest en mag de titel Groot International Champion (GIC) dragen.

Wij woonden eventjes dus nog maar met ons drieën in de cattery. Ik had het er lang zo druk niet meer mee! Maar onze verzorgster had wel weer plannen. Twee jongedames zijn in 2014 in de cattery komen wonen: Alexia en Ariane fân de Koarte Bun. Alexia is negatief getest op HCM, PKD en FIV/FeLV en zij heeft in 2015 en 2016 een nestje gekregen van Falco fan 'e Hegedyk.

Hun broer Aroska fân de Koarte Bun is in 2014 samen met mijn achterkleinzoon Falco fan 'e Hegedyk ingetrokken. Falco en Aroska wonen samen in de katerkooi, nu zij niet langer in de cattery poezengroep kunnen blijven. Ook zij zijn negatief getest op HCM, PKD en FIV/FeLV en zijn in ieder vader geworden van leuke nestjes.

Alexia fân de Koarte Bun

Ariane fân de Koarte Bun


Aroska fân de Koarte Bun

Seal point Alexia, blue point Ariane en blue point Aroska zijn op 29 april 2014 geboren. Zij groeien samen met mijn achterkleinzoon, lilac point Falco fan 'e Hegedyk, verder op in de cattery. Kleinzoon Sybren is de grote knuffel- en stoeibeer. En natuurlijk als groot groeivoorbeeld voor zijn neef Falco, het katerkitten van Sybren's zus Silke, en voor Aroska. Sybren is in 2014 dus toch nog oom geworden! En ik ben overgrootmoeder geworden door de geboorte van Luna fan 'e Hegedyk.

In 2015 is mijn eerste achterachterkleinzoon geboren: Rossi fan 'e Hegedyk. En ook mijn eerste achterachterkleindochter en tweede -zoon: Doutzen en Dommel fan 'e Hegedyk. In 2016 zijn Esra, Epke en Elbrich fan 'e Hegedyk geboren en Felix en Fardau fan 'e Hegedyk. Dus ook nu ik niet meer in de cattery woon wordt de catterylijn doorgezet.

Eind oktober 2014 ben ik met pensioen gegaan en woon ik niet meer in de cattery, maar in Wolvega, bij een zus van verzorgster. Ik heb het daar heerlijk naar mijn zin!

Veel kijk- en leesplezier toegewenst!
Roesja.

Hurghada's Roesja, 30-12-2015.